Markham, Ontario

Spanskt företag utökar Enghouse kontakcenter på nya marknader

Enghouse Systems Limited (TSX:ENGH ) meddelar idag förvärvet av Presence Technology, S.L. (”Presence”) för $17.4 miljoner, med förbehåll för vissa prisjusteringar och andra överväganden. Årliga intäkter är $13.2 miljoner.

Huvudkontoret ligger i Barcelona, Spanien och Prensece är en ledande leverantör av flerkanaliga kontactcenter med inriktning på spansktalande marknader. Produktportföljen erbjuder deras ca 200 kunder ett flexibelt kontaktcentersystem tillgängligt både som molnlösning, hybrid samt kundplacerad. Produktportföljen finns tillgänglig på Engelska och Spanska, samt vissa slutkundsmoduler även på portugisiska.. Detta möjliggör en marknadsledande position på sin huvudsakliga marknad Spanien, Amerika samt delar av Sahara.

”Detta förvärv tar oss närmare målet att bygga en global organization med expansion i Spanien, Syd Afrika, Colombia, Mexico och Brazilien”, säger Steve Sadler, Chairman och CEO på Enghouse. Vi är glada att kunna välkomna Presence’s anställa, kunder och partners.

”Vi är väldigt glada att få bli en del av Enghouse och ser fram emot att vara med och bidra till dess framgångar”, säger Araceli Aranda, CEO på Presence. Styrkorna hos Enghouse och Presence kompletterar varandra väldigt bra. Enghouse är en bra plats för våra anställda och med Enghouse kommer vi att än mer kunna hjälpa och ta hand om våra kunder samt göra ytterligare inbrytningar på nya marknader.