Markham, Ontario; Stockholm, Sverige – 2 november, 2012 – Enghouse Systems Limited (TSX:ESL) meddelar idag att de har förvärvat Visionutveckling AB (Vision) för ett pris av ca 10.9 miljoner US dollar, med förbehåll för vissa prisjusteringar. Visions omsättning för räkenskapsåret 2012 uppgick till ca 11.8 miljoner US dollar.

Vision har huvudkontor i Stockholm och deras ledande Telefonist och Contact Center lösning Vision 80/20 har installerats hos över 1300 kunder i små till medelstora företag, i både den privata och offentliga sektorn. Telefoni och Contact Center-lösningen Vision 80/20 är tillgänglig både som kundplacerad och molnbaserad lösning. Företaget grundades 2002 och har 88 anställda med kontor i Sverige, Norge och Danmark.

“Förvärvet är en bra matchning då både Enghouse och Vision har stor branschkännedom och strävar efter att bygga långsiktiga kundrelationer, de erbjuder kompletterande lösningar, oavsett om de är kundplacerade eller i molnet” säger Stephen Sadler, ordförande och CEO på Enghouse. ”Förvärvet kommer att stärka vår position på den Skandinaviska marknaden och likaså vårt utbud till små och medelstora företag (med Vision 80/20) och till telekomoperatörer”.

“Vi ser fram emot att bli en del av Enghouse – en välkänd leverantör bland Telefoni och Contact Center-lösningar i Skandinavien och i övriga världen” säger Tomas Andre, VD på Visionutveckling. “Tillsammans kommer vi att besitta en betydande plats på marknaden med möjlighet att skapa ännu större fördelar för våra gemensamma, befintliga och nya kunder”.

Om Enghouse Systems Limited
Enghouse Systems Limited är en ledande global leverantör av mjukvarulösningar och som verkar på en mängd olika vertikala marknader. Strategin är att bygga ett stort diversifierat mjukvaruföretag genom förvärv och kontrollerad tillväxt. Enghouse aktier är noterade på Torontobörsen (TSX:ESL). För ytterligare information besök www.enghouse.com

Om Visionutveckling AB
Visionsutveckling är en ledande leverantör av telefonist och Contact Center-lösningar på den Skandinaviska marknaden med flaggskeppsprodukten, Vision 80/20, som har över 1300 installationer. Företaget har kontor i Sverige, Norge och Danmark och säljer sina produkter genom etablerade distributionskanaler. För mer information, vänligen besökt www.visionutveckling.se

För mer information vänligen kontakta:
Michael Stubbing
Regional Managing Director
Enghouse, Interactive Group (Nordic)
mstubbing@enghouse.com
Tel: +46 8 457 3035