Öresundskraft får pris
för bästa kundservice:

Öresundskraft får pris för bästa kundservice: ”Vi arbetar tillsammans och levererar snabba lösningar till våra kunder ”

För tredje året i rad belönas Öresundskraft med en utmärkelse från Brilliant Awards för Bästa kundservice Energi. Utmärkelsen utgår från hur nöjda kunderna varit med den service som kontaktcentret gett.

Daniella Rakocevic, kundservicechef för Öresundskraft

Daniella Rakocevic, chef kundservice Öresundskraft

– På Öresundskraft är vi lyhörda för våra kunders behov och önskemål, för oss är det viktigt att direkt fånga upp det kunderna önskar sig. Vi samarbetar med varandra inom hela organisationen. Det skapar en bra leverans till kunderna, säger Daniella Rakocevic, chef kundservice Öresundskraft.

Företaget Brilliant erbjuder kund- och medarbetarundersökningar för organisationer inom olika serviceområden. För femte året i rad arrangerar de Brilliant Awards som uppmärksammar Sveriges bästa kundservice i sex olika kategorier. Öresundskraft har för tredje året i rad varit med i topp tre för Sveriges bästa kundservice energi. I år kammade de hem första priset.

– Här på kundservice är det roligt att komma till jobbet. Vi skapar en teamkänsla på avdelningen genom att göra trevliga saker tillsammans, det kan vara alltifrån att starta ett möte med ett musikquiz eller spela bordtennis på rasten. När vi har roligt tillsammans blir arbetsmiljön hållbar, medarbetarna mår bra och alla kan fokusera på att fullt ut hjälpa kunden.

Medarbetarna behöver få rätt förutsättningar att utföra sitt arbete, annars kan de inte leverera en bra kundservice. Därför är det, enligt Daniella, nödvändigt med ett närvarande ledarskap.

– När jag har varit på möte en hel dag vill jag på eftermiddagen träffa mina medarbetare, prata med dem och stämma av hur arbetsdagen har varit. Då kan vi snabbt fånga upp frågor och stämma av hur alla mår bra. Det ger även våra kunder en snabbare och bättre service.

För medarbetarna på Öresundskrafts kundservice är det viktigt att lyssna på kunderna och deras behov. Kunderna efterfrågar ofta enkla lösningar, till exempel vill flera ha möjlighet att se sin faktura i företagets app.

– För oss är det viktigt att snabbt fånga upp kundernas behov, vi är lyhörda för de önskemål som kommer in till oss via samtal och Facebook. Kundernas önskemål tar vi vidare till andra berörda avdelningar. Efter det arbetar vi tillsammans fram en bra lösning.

För ett elbolag som Öresundskraft måste medarbetarna få samma information samtidigt om det exempelvis inträffar ett strömavbrott i ett bostadsområde. Med hjälp av lösningarna i Enghouse Trio har kundservice möjlighet att snabbt skicka ut ett meddelande till alla som är inloggade i plattformen.

– Meddelandefunktionen i Trio är också bra för att bygga ett starkt team. Om jag som chef inte har möjlighet att prata med mina medarbetare fysiskt skickar jag en trevlig helg-hälsning i Trio, säger Daniella Rakocevic, chef kundservice Öresundskraft.