Chatt i fokus när Enghouse Interactive släpper Trio Enterprise 6.2

Enghouse Interactive, ledande leverantör av lösningar för kundkommunikation, släpper en ny release av Trio Enterprise. Fokus för version 6.2 är utökat stöd för Skype for Business med bättre chattmöjligheter.

– Kunder vill i allt större utsträckning nå företag och organisationer via webben istället för att ringa in och placeras i telefonköer. I den nya releasen har vi fokuserat på att lägga till ett brett stöd för chatt som kanal till ett kontaktcenter, allt ifrån den enklaste webbchatten till den mest avancerade kanalen för web-kommunikation där besökarna på hemsidan individuellt kan erbjudas dialog med handläggare genom chatt, co-browse och video, säger Björn Sjöstrand, Product Director på Enghouse Interactive.

Trio Enterprise 6.2 är uppföljaren till TE 6.1 där fortsatt fokus har legat på mobil funktionalitet och ökat stöd för chatt. Den avancerade appen Trio CC möjliggör mobila agenter och telefonister även till Android och går att ladda ner från Google Play. En annan stor nyhet är den nya avancerade chatten som Enghouse utökar Trio Enterprise med. Den nya avancerade plattformen möjliggör funktioner såsom webbchatt, co-browse och video samt att systemet kan profilera besökare på hemsidan för att låta företagets affärsregler avgöra vilka besökare som skall erbjudas en dialog med kontaktcentret. Trio Enterprise har nu även möjligheter att kopplas till norska kommunikationsplattformen eDialog24 och på så sätt använda eDialog24 som en kanal in till kontaktcentret.

– Vår styrka med Trio Enterprise har alltid varit vårt plattformsoberoende, nu är det dags att bli det även för chattplattformar. Vi vill att våra kunder själva ska kunna välja vilka program de vill arbeta med och ändå kunna integrera det med sin Trioplattform, säger Michael Stubbing, Managing Director West & Northern Europe.

Även mot Microsoft Skype for Business blir integrationsmöjligheterna fler. Från och med Trio Enterprise 6.2 kan företag erbjuda chatt till kontaktcentret med Skype for Business som chattplattform. Agenter och kunder kan föra chattdialoger direkt i sina Skype-klienter, eller via chattingång på hemsidan. Bland de andra nyheterna för Skype for Business blir närvarohanteringen enklare med möjlighet att häva frånvaro automatiskt från båda klienterna. Det blir också möjligt att på ett smidigt sätt hantera interna och externa samtal på olika villkor för att öka kundservicen.

– Skype for Business-integrationerna ökar möjligheterna att fokusera på sin kundservice istället för att lägga tid på dubbelarbete. Många är vana med Skype-klienten och därmed underlättar man kontakten mellan sig och konsumenten, säger Björn Sjöstrand.

De största nyheterna i Trio Enterprise 6.2:

 • Trio CC till Android, app för mobila agenter och telefonister som tidigare endast funnits för iOS.
 • Möjlighet att erbjuda chatt med handläggare baserat på Microsoft Skype for Business.
 • Smidigare närvarohantering mellan Trio Enterprise och Skype for Business
 • Möjlighet att hantera interna och externa samtal olika i Microsoft Skype for Business-lösningar.
 • Ny avancerad chatt med stöd för chatt, co-browse och video samt att systemet kan profilera besökare på    hemsidan för att låta företagets affärsregler avgöra vilka besökare som skall erbjudas en dialog med kontaktcentret.
 • Koppling till kommunikationsplattformen eDialog24.
 • Smartare och flexiblare fördelning av ärenden.

 • För mer information kontakta:

  Michael Stubbing
  Managing Director West & Northern Europe
  Enghouse Interactive AB
  Telefon: +46 8 457 3035
  E-post: michael.stubbing@enghouse.com

  Björn Sjöstrand
  Product Director Northern Europe
  Enghouse Interactive AB
  Telefon: +46 70 838 90 43
  E-post: bjorn.sjostrand@enghouse.com

  Trio Enterprise är en flexibel och kostnadseffektiv kommunikationsplattform som hjälper företag och organisationer att kommunicera snabbt och effektivt med sina kunder, oavsett kommunikationsmetod. Plattformen kan kopplas mot de flesta växlar och integreras med CRM-system, kalenderservrar och närvarosystem. Trio Enterprise-applikationen används huvudsakligen av telefonister och handläggare, vars främsta fokus är att ge bästa tänkbara kundservice. Trio Enterprise möjliggör för verksamheter att ta hand om alla typer av kundkontakter och intern kommunikation på ett effektivt och professionellt sätt, oberoende av kontaktväg.