Technology Expense Management

Kostnadskontroll över företagets
IT-utrustning och IT-tjänster

Optimera användandet av företagets licenser och hantera kostnaderna för IT- och kommunikationstjänster

I dagens värld av innovation, digitalisering och decentralisering behöver företag tillgång till  mjukvara som hjälper dem att ta kontroll över telecom, IT-tjänster och IT-utrustning, både när det kommer till kostnader och användande av system, plattformar och licenser.

Enghouse Pro är en mjukvara för Technology Expense Management (TEM) som minskar stress och manuellt arbete i hanteringen av IT- och kommunikationstjänster, vilket ökar affärsvärdet och kundnyttan. I Pro kan du få fram tydliga rapporter och analyser som hjälper dig att driva verksamhetseffektivitet och säkerställa nöjdare slutanvändare. Här kan ditt företag följa upp alla  IT-relaterade kostnader, licenser, abonnemang och användandet av dem.

Pro-cost-management

Kostnadshantering och prognosstöd

Öka medvetenheten om IT-kostnader i organisationen med syftet att sänka kostnaderna, men även förenkla processen att fördela kostnaderna internt kring IT-investeringar, för att nå effektiv digitalisering. Detta är grunden till prognosstöd och IT-budgetarbete.

Pro-service-level-assurance

Uppföljning av servicenivåer

Framgångsrika organisationer behöver tydligt definierade och mätbara servicenivåer på samtals- och IT-tjänster. Pro säkerställer att organisationen får kontinuerlig och tydlig återkoppling på att kunderna får bästa tänkbara service samtidigt som man uppfyller de satta servicenivåerna.

Pro-usage-insights

Insikt om IT-tjänster

Utan spaning, ingen aning, d.v.s. det är ingen större mening att investera i IT-tjänster ifall dessa tjänster inte uppfyller behoven på avdelningarna och dess medarbetare. Med Pro ökar du kännedomen om hur och vilka applikationer och enheter som används av medarbetarna för att optimera investeringar och undvika dyra felsatsningar.

Test: Har du kostnadskontroll över företagets IT?

self-test

Att ha koll på företagets kostnader för IT-relaterade prylar – såsom enheter, licenser och abonnemang kan vara både tidskrävande och kostsamt. I de fall då det dessutom är flera leverantörer inblandade kan det försvåra kostnadskontrollen ytterligare.

Hur bra kontroll har du över ditt företags IT-kostnader? Gör vårt test! Svara på 10 snabba frågor och få svar direkt.

GÖR VÅRT TEST

Vilken data hämtas in och används för att följa upp kostnaderna?

Oavsett om du vill göra uppföljning på hela eller delar av era kommunikations- och IT-kostnader, kan vår TEM-lösning Enghouse Pro hämta in data från olika interna källor, integrera med olika system från operatörer och leverantörer och sedan sammanställa, analysera och exportera data för kostnadsallokering.

interna system

Interna system

Enghouse Pro integrerar med olika interna system, tex AD, HR, ärendehantering, ekonomi, MDM och hänvisningssystem. Med denna data skapar vi upp organisationsstruktur, användare och objekt som t.ex. abonnemang och utrustning. Dessa kopplas sedan ihop med kostnader per användare och kostnadsställe.

import data

Importer från externa leverantörer

Externa källor kan vara kommunikationskostnader som t.ex. fast och mobil trafik, data, förbindelser, företagsabonnemang samt Teleq. Det kan också handla om telefoni- och IT-kostnader som t.ex. telefoner, mobiler, datorer, skärmar, läsplattor, tillbehör, servers, licenser och program.

Export data

Exporter

Genom export till ert ekonomisystem gör ni enkelt kostnadsallokering av kostnader inom den egna organisationen och underlag för fakturering till externa kunder. Motsvarande rapporter för dessa kostnader kan också skickas till ansvarig chef och medarbetare.

Inspelat Webbinar

Så blir ditt AD källan till framgångsrik uppföljning!

Ett AD (Active Directory) kan innehålla mer eller mindre information om IT-tjänster och licenser. Mycket information finns att analysera och följa upp, men få har kraft och kunskap att göra det utan något systemstöd och automatisering.

Vi visar på hur lätt det kan vara att göra uppföljning i vår TEM-lösning Pro, i kombination med AD:t och andra källor, som t ex. hänvisningssystem, leverantörer av tjänster/funktioner, trafikkostnader fast/mobilt, fysiska IT-enheter eller tjänstebilar… bara fantasin sätter gränser!

TILL WEBBINARIET

ad-webinar

Med hjälp av Pro har vi möjliggjort för flera olika avdelningar att enkelt hämta information som ligger inom deras intresseområde, oavsett om det rör progressen av en etablering av en ny förskola eller få koll på mobilfakturan.

Rose-Marie Bertilsson Projektledare Karlskrona kommun

LÄS KUNDCASET LÄNGRE NER

Vill du ha en personlig demo, eller kanske bara få mer information?

Vi strävar efter att hitta den bästa lösningen för just dina specifika affärskrav. Enghouse Pro, kan enkelt skräddarsys utifrån era önskemål och verksamhetsbehov.

Kontakta oss för att diskutera hur Enghouse kan hjälpa din organisation att nå målen, på ert sätt.

Fyll i formuläret här bredvid. Vi kontaktar dig inom kort angående din förfrågan.

HÖR AV DIG TILL OSS!

Vem har nytta av en TEM-lösning?

Kort sagt kan man säga att alla inom organisationen kan dra nytta av en TEM-lösning. Varje anställd i företaget har kostnader knutna till sig, men abonnemang och tjänster som inte används, slösar resurser helt i onödan. Med en TEM-lösning kan du snabbt och automatiskt identifiera outnyttjade resurser och tjänster, jämföra priser från olika leverantörer och optimera kostnaderna, samt visualisera detta i tydliga rapporter, så kallade beslutsunderlag.

Informationen och dataanalysen som Pro erbjuder gynnar många personer inom organisationen:

whitewhite

kostnadsansvarig

Kostnadsansvariga

Möjlighet till automatiserad och schemalagd rapportering för hela företaget som sammanfattar kostnader, inventarier, leverantörer, fakturering och avtal för alla IT-investeringar, ger en effektiv överblick.

Ekonomiavdelning

Ekonomiavdelningar

Med automatiserade rapporter för kostnadsfördelning, faktureringsrapporter för tjänsteföretag, samt möjlighet att kontrollera leverantörsfakturor, minskar administrationen och risk för mänskliga fel.

it-telekomavdelning

IT- och telekomavdelningar

Förenklad hantering av leverantörer och inventarier ger bättre spårning av utgifter, identifiering av outnyttjade tillgångar och tjänster för kostnadsbesparingar, jämförelse av olika leverantörer för optimala serviceplaner, samt hantering av teknisk migrering inom organisationen.

medarbetarna

Samtliga medarbetare

Med regelbundna rapporter ökar medvetenheten hos användarna gällande deras tjänster och användande av dessa. Möjlighet att dessutom ge feedback på de IT- och telekomtjänster som organisationen erbjuder, optimerar och minskar kostnaderna i förlängningen.

Scrolla för mer intressant material.

Produktblad - Pro Technology Expense Management

Pro förenklar hanteringen av telekom-, IT-tjänster och -system, vilket leder till sänkta driftkostnader för företagen och åtkomst till strategisk data för alla aspekter av IT-investeringar och -hantering. Läs mer om hur en TEM-lösning fungerar och kan hjälpa er verksamhet.

Ladda ner produktbladet

Kundcase - Karlskrona Kommun

Administrationstiden för debitering minskade från tre-fyra veckor per kvartal till en dag på månad, sedan de införde TEM-lösningen Pro. Läs om Karlskronas resa från mobilkoll till totalkoll av all telefoni och IT.

Ladda ner kundcaset

eGuide - Google Spreadsheets vs. Pro - vilken lösning passar ditt företag bäst?

I den här guiden har vi gjort en jämförelse mellan TEM-verktyget Pro och Google Spreadsheets, för att se vilket lösning som bäst möter era behov när det kommer till att skaffa en bra helhetsbild och behålla kontrollen över era IT-tjänster och kostnader.

Ladda ner eGuiden

Blogg - Fördelarna med att medarbetarna har full koll på sina IT-kostnader

Här får du tips om hur Enghouse Pro kan öka kostnadsmedvetenheten hos medarbetarna, vilket ger många vinster för företaget samt engagerar medarbetarna.

Läs artikeln

Blogg - Rädsla för förändring - därför vill många inte byta system

Det behöver inte vara tidskrävande och krångligt att byta IT-system. I denna artikel reder vi ut missuppfattningen om svårigheterna, samt hur man ska tänka istället.

Läs artikeln

Blogg - Så lite tid kan fakturering ta med Pro - effektivisera och automatisera er fakturaprocess

Så kan ni spara tid och pengar, samt får ordning och reda på er IT-utrustning med automatiserade faktureringsprocesser.

Läs artikeln

Utan spaning, ingen aning!
Läs vår blogg

Få nya insikter! Oavsett om du bara börjat nosa på hur du ska kunna få bättre kontroll över era kommunikations och IT-kostnader, eller om du har kommmit längre i processen och letar efter ett TEM-system, så hittar du information i vår blogg.

I vår blogg hittar du tips och inspiration som kan hjälpa dig vidare i er process till att få kontroll över alla era kommunikations- och IT-kostnader, samt användandet av dessa.

TILL BLOGGEN

Enghouse pro blogg

Om Enghouse Interactive

Enghouse Interactive utvecklar och levererar det bredaste utbudet av kommunikationsplattformar på marknaden. Vårt globala varumärke bygger på en stabil tradition där vi ständigt håller våra löften gentemot våra kunder, vår personal och våra aktieägare.

Enghouse Interactive, ett dotterbolag till Enghouse Systems Limited (TSX: ENGH), är en ledande global leverantör av program- och servicelösningar för kundkontakt som möjliggör utökad kundservice och omvandlar kontaktcentret från ett kostnadscenter till en kraftfull tillväxtmotor. Våra tjänster och lösningar hjälper företag att tillhandahålla meningsfulla, dagliga kundinteraktioner och utvinna värdefull statistik som kan användas för att skapa fördjupad kundlojalitet och identifiera nya möjligheter till lönsamt mervärde.

Enghouse Interactive har över 10 000 kunder i fler än 120 länder. Vi anpassar oss efter gällande lokala lagar och föreskrifter och kan tillhandahålla valfri telefoniteknik, oavsett om den nyttjas lokalt eller i molnet, för att säkerställa att våra kunder kan nås av sina kunder – var som helst, när som helst, via vilken kanal som helst.

Kontakta oss

Ring: +46 (0) 10 183 90 00

Email: marknad@enghouse.com

Website: enghouseinteractive.se